Beplantingsdeskundige

DSC_0199.JPG
 

Beplantingsplannen

 

Een belangrijk uitgangspunt bij het maken van een beplantingsplan is het creëren van een natuurlijke uitstraling. Een natuurlijke omgeving wordt door mensen gewaardeerd als die iets met ze doet!

Een eenvoudige, functionele beplanting die voldoet aan de technische criteria van duurzaamheid of biodiversiteit maar niet wordt gewaardeerd door bezoekers/gebruikers is op langere termijn gedoemd om te mislukken. Hier speelt de deskundigheid van de ontwerper een belangrijke rol: nuttige beplanting moet er ook mooi uitzien!

Gelukkig vormt beplanting een steeds belangrijker onderdeel van onze leefomgeving. Naast de belangrijke functie als decoratie bewijzen wetenschappelijke onderbouwingen het heilzame effect van planten en de belangrijke rol bij het schoonmaken en zuiveren van lucht en water.

Voor ons bureau is de vegetatie één van de belangrijkste ontwerp-tools bij de vertaling van ontwerp naar realisatie. Het ontwerpen met planten is van cruciaal belang voor het esthetische en functionele resultaat van een buitenruimte. Hierbij denken we in een lagenspel van bomen, heesters en kruidachtigen, variërend van een weelderige spontane begroeiing tot gecultiveerde vaste planten en siergrassen.

 

 
 
 

Een groene tuin begint met een goed
beplantingsplan

 

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

 
 

Integrale beplantingsmethode

Bij het uitwerken van onze ontwerpen passen we "de Integrale Beplantingsmethode Ruyten" (IBR) toe. Dit is een methode waarbij rekening wordt gehouden met de lokale groeiontwikkeling van bomen en struiken uit de directe omgeving van het plangebied. Door onderzoek te doen naar de groeiprestaties van het plantmateriaal kan men een juiste vertaling maken van het ontwerp naar het beoogde eindbeeld. Hierbij is plantenkennis van belang en de juiste positionering van het plantmateriaal in een beplantingsplan waardoor massa's, vormgeving, perspectief en structuren in een vroeg stadium na realisatie zichtbaar worden.

Door het toepassen van volwassener plantmateriaal en rekening houdend met de groeiontwikkeling is menselijk ingrijpen, oftwel het beheer, minder noodzakelijk, waardoor we een fraaier eindbeeld creëren, de biodiversiteit bevorderen en de kosten voor groenbeheer beperken.

 
 

Uw tuin hoeft niet te stoppen bij de achterdeur; ook binnen doen planten het geweldig