Een tuin is pas een tuin als er planten zijn, planten die het hele jaar rond een mooi beeld geven, fijn geuren en minimaal onderhoud nodig hebben. Om dit te bereiken is naast een ontwerp een beplantingsplan nodig; een plan waarbij gekeken is welke plant waar moet komen om het beste resultaat te krijgen.

Een beplantingsplan zorgt voor een goede balans van kleuren, hoogtes en tijdsverloop en verzacht het harde karakter van de verharding en bebouwing. De beplanting zorgt voor leven en dynamiek in de tuin.

Omdat de beplanting zo belangrijk is voor een tuin, besteden wij hier veel aandacht aan; iedere plant wordt met de grootste zorg uitgezocht en krijgt de plek waar deze het beste past. Niet alleen wordt er naar de kleur gekeken, maar ook naar de hoogte, bloeitijd, winterbeeld, hoogte, en onderhoud.

 

iedere tuin verdient een goed beplantingsplan

 

Van kleine tot grote tuinen, wij maken uw droom werkelijkheid

 

Waarom een beplantingsplan?

Tijdens het maken van een ontwerp voor uw tuin, heeft de tuinarchitect een bepaald beeld voor ogen, ruig of juist strak, kleurrijk of rustig, natuurlijk of gecultiveerd. Het tuinontwerp is dus pas echt af en kloppend als de beplanting hierop aansluit, het is de helft van het ontwerp.

Om het onderhoud van de tuin zo minimaal mogelijk te houden, wordt er gekozen voor beplanting die zich niet willekeurig uitzaait, die niet onbezonnen snel groeit, of die maar eenmaal per jaar aandacht nodig hebben. Er worden groepen van dezelfde planten gemaakt waardoor de planten betere kansen krijgen en uw tuin blijven versieren. Hoogte en kleur wordt gebruikt om uw tuin te vergroten, en typen planten worden gekozen om de juiste sfeer te krijgen.

beplantingsplan voorbeeld GRASVELD Tuin- en Landschapsarchitecten
 

 

Neem contact met ons op