Pulchri Studios

Pulchri Studio Den Haag is een kunstenaarsgenootschap met een tentoonstellingsruimte in de binnenstad van Den Haag. Omsloten door deze ruimte ligt de binnentuin waar kunst tentoongesteld wordt en met mooi weer genoten kan worden van een verfrissend drankje en hapje. 

Vanwege het jubileum van Pulchri, en de achterstallige staat van de binnentuin, is besloten om deze volledig opnieuw in te richten. Het nieuwe ontwerp schept orde in de drukgebruikte binnentuin door de bestratingslijnen te gebruiken om de blik van de bezoekers te begeleiden naar de tentoongestelde kunst. De lijnen van Belgisch hardsteen lopen door in de sokkels van hetzelfde materiaal, dit zorgt voor een verankering van de sokkels in de ruimte.

Bij Pulchri Studio is ervoor gekozen om speciaal ontworpen en op maat gemaakt meubilair te plaatsen. De tafel loopt door in de hardstenen sokkel en de grote bank verspringt in hoogte zodat deze ook als tafel dient. 

maarten grasveld