Buitenruimte Flight Forum te Eindhoven vergroend
Visualisatie binnentuin Flight Forum

Visualisatie binnentuin Flight Forum

De buitenruimte van het kantoorpand van Atos in Eindhoven was een grote asfalt vlakte en dit zorgde ervoor dat werknemers enkel buiten kwamen om naar huis te gaan of een sigaret te roken. Om te stimuleren dat de medewerkers vaker naar buiten gaan, een frisse neus halen en de mogelijkheid hebben om op een aangename plek te ontspannen is besloten om de buitenruimte te vergroenen; verharding eruit, groen erin!

De 25.000 m² verharding moest ruimte bieden aan 575 parkeerplaatsen, wegen en wandelpaden; er bleef niet veel ruimte over om te vergroenen. Om toch een groen 10% van het terrein te vergroenen en 2.500 m² beplanting en bomen aan te brengen en hieromheen zit plaatsen waar men kan ontspannen en werken.

binnentuin met gleditsia
met hout beklede betonnen bank
tractor kuipjes op bank
Bomen rondom gebouw
maarten grasveld
Nieuwe tuin Woonzorgcentrum Thebe Elisabeth in Goirle
De bewoners houden alles goed in de gaten

De bewoners houden alles goed in de gaten

Vorige week maandag was het zover, de schop ging in de grond bij de afdeling Geeracker bij woonzorgcentrum Elisabeth te Goirle. De bewoners van Geeracker hebben de wens om een tuin te krijgen waar zij zich meer thuis kunnen voelen. De oude tuin is namelijk niet helemaal geschikt voor grote rolstoelen, maar daar wordt nu verandering in gebracht. Met ondersteuning van de medewerkers hebben bewoners verschillende acties ondernomen om geld in te zamelen om de tuin te veranderen. Maarten Grasveld van GRASVELD Tuin- en Landschapsarchitecten heeft daarbij geheel belangeloos de wensen van de bewoners omgezet in tekeningen. En het resultaat mag er wezen. De tuin gaat een fijn zitgedeelte krijgen met een vijver en eengedeelte waar ´Op hoogte´ getuinierd kan worden. De m°komende drie weken wordt er hard gewerkt en en dan kan iedereen van de tuin genieten! Mooi om te zien hoe de tuin nu na gezamenlijke inspanning van bewoners, medewerkers en burgers tot stand is gekomen.
— Thebe Elisabeth
maarten grasveld