Nieuwe tuin Woonzorgcentrum Thebe Elisabeth in Goirle
 De bewoners houden alles goed in de gaten

De bewoners houden alles goed in de gaten

Vorige week maandag was het zover, de schop ging in de grond bij de afdeling Geeracker bij woonzorgcentrum Elisabeth te Goirle. De bewoners van Geeracker hebben de wens om een tuin te krijgen waar zij zich meer thuis kunnen voelen. De oude tuin is namelijk niet helemaal geschikt voor grote rolstoelen, maar daar wordt nu verandering in gebracht. Met ondersteuning van de medewerkers hebben bewoners verschillende acties ondernomen om geld in te zamelen om de tuin te veranderen. Maarten Grasveld van GRASVELD Tuin- en Landschapsarchitecten heeft daarbij geheel belangeloos de wensen van de bewoners omgezet in tekeningen. En het resultaat mag er wezen. De tuin gaat een fijn zitgedeelte krijgen met een vijver en eengedeelte waar ´Op hoogte´ getuinierd kan worden. De m°komende drie weken wordt er hard gewerkt en en dan kan iedereen van de tuin genieten! Mooi om te zien hoe de tuin nu na gezamenlijke inspanning van bewoners, medewerkers en burgers tot stand is gekomen.
— Thebe Elisabeth
maarten grasveld
De es gaat verdwijnen uit het Nederlandse landschap of ....
 Het blad van de Es

Het blad van de Es

Graag delen wij de oproep van de Wageningen UR om de locatie van alle nog gezonde Essen te delen; enkel zo is er een kans dat de Es in de toekomst nog onderdeel is van het Nederlandse landschap. Op www.essentaksterfte.nl kunt u terecht om de locaties door te geven.

Het onderstaande artikel bevestigt onze mening om te pleiten voor een grotere diversiteit in bomen aanplant in Nederland. Door grotere diversiteit zal de uitval van boomsoorten minder desastreus zijn dan nu het geval is met de es.

maarten grasveld