patrick-connor-klopf-597553-unsplash.jpg
 
DSC_0147.JPG

Nieuwe werkelijkheid

Een Grasveld tuinontwerp of advies is realiseerbaar binnen de randvoorwaarden van omgeving en budget. Variërend van het vormgeven van een geheel nieuwe buitenruimte tot het heroriënteren van een structuur binnen een bestaande situatie. Een uitvoerige botanische kennis is hierbij onmisbaar. Ten aanzien van het gebruik van water en materialen zoeken wij naast esthetische oplossingen ook naar een duurzame invulling. Een ontwerp idee bevat bij ons naast de hoofdstructuur van de buitenruimte, ook adviezen voor verfijning in details, meubilair en verlichting. Tijdens het gehele proces dagen we u uit om mee te denken.

Compleet

Onze kracht zit in het beheersen van het gehele proces: van ontwerp tot en met begeleiding, aanbesteding en toezicht op de uitvoering. Hierdoor komt het ontwerp optimaal tot bloei. Opdrachtgever, Tuin- en Landschapsarchitect (tuinontwerper) en uitvoerende partij bereiken als team gezamenlijk de doelstelling. Een nauwe samenwerking met de bouwkundig architect en/of interieurarchitect voegt extra kwaliteit toe.

 
 

Luisteren en creëren

Een buitenruimte naadloos te integreren in de omgeving is de prachtige uitdaging die wij bij elke opdracht met vol enthousiasme aangaan.
Uw gedachten, uw wensen, uw smaak en gevoel vertalen in een buitenruimte vereist haast een intieme band. Uitgangspunt is de (aanwezige) architectuur en structuur van de buitenruimte. Dit vertaalproces van wensen en eisen naar structuren, vormen, materialen en schakeringen van kleuren die alle jaargetijden interessant blijven, is waar wij goed in zijn.

Nieuwe werkelijkheid

Een Grasveld ontwerp is realiseerbaar binnen de randvoorwaarden van omgeving en budget. Variërend van het vormgeven van een geheel nieuwe buitenruimte tot het opfrissen van een structuur binnen een bestaande situatie. Een uitvoerige botanische kennis is hierbij onmisbaar. Ten aanzien van het gebruik van water en materialen zoeken wij naast esthetische oplossingen ook naar een duurzame invulling. Een advies bevat bij ons naast de hoofdstructuur van de buitenruimte ook adviezen voor verfijning in details, meubilair en verlichting. Tijdens het gehele proces dagen we u uit om mee te denken.

 
 
Bouwkundige elementen

Uniek

Een tuin bestaat uit meer dan alleen beplanting en verharding. Het meubilair, de overkapping, de berging, zwembad of pergola horen allemaal bij het ontwerp; en daarom maken wij hier iets unieks van.

Bergingen en overkappingen

Bergingen en overkappingen

Hekwerken en schuttingen

Hekwerken en schuttingen

Pergola's

Pergola's

Meubilair

Meubilair

 
 

Denken vanuit Groen

Wij ontwerpen vanuit een groene gedachte. Dat lijkt logisch, maar wij zijn bijna een uitzondering op de regel. Een groene omgeving schept rust. Onderzoek heeft aangetoond dat een groene omgeving een positief effect heeft op o.a. gezondheid van de gebruikers. Om nog niet te spreken van de macro voordelen voor het milieu betreffende het absorberen van geluid en fijnstof. Grasveld Tuin- en Landschapsarchitecten werkt waar mogelijk volgens het principe Integrale Beplantingsmethodiek Ruyten (IBR). Deze nieuwe methode is een duurzame aanpak die de kwaliteit van de beplanting verhoogt en de vegetatie op een natuurlijke wijze laat ontwikkelen. Grasveld is een van de weinige bureaus die volgens deze methode werkt. In de praktijk betekent dat: maatwerk, rekening houdend met de groeiontwikkeling van de vegetatie, gebruik van zwaardere kwaliteit planten voor het gewenste groene resultaat op korte termijn met als gevolg lage beheerkosten op langere termijn.

Compleet

Onze kracht zit in het beheersen van het gehele proces: van concept tot en met begeleiding van de aanbesteding en toezicht op de realisatie. Hierdoor komt het ontwerp optimaal tot bloei. Opdrachtgever, Tuin- en Landschapsarchitect en uitvoerder bereiken als team samen de doelstelling. Een nauwe samenwerking met architecten, interieurarchitecten, stedenbouwkundigen, ecologen en kunstenaars voegt desgewenst extra kwaliteit toe.

 

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Na dit gesprek krijgt u van ons een vrijblijvende offerte en kunt u in alle rust beslissen.