Bureau

De Groene School

Grasveld Tuin en Landschapsarchitecten is gevestigd in de historische binnenstad van Culemborg, in een oude gemeenteschool uit 1884. Een plezierige architectonische omgeving waar het creatieve brein optimaal de ruimte krijgt. Wij bieden architectuur, advies, onderzoek en creëren oplossingen voor zowel kleine- als grootschalige ontwerpvraagstukken.

DSC_0061.JPG

Lean & green

We zijn een klein, deskundig krachtig team en werken onder leiding van Maarten Grasveld, Tuin en Landschapsarchitect. Sinds 1987 creëren wij samen met particuliere opdrachtgevers en overheidsinstanties in Nederland en België nieuwe buitenruimten.

 
 

Visie

Gevoel voor essentie

Iedere opdracht is ook voor ons een belevenis. Met u, onze klant, ondernemen we een zoektocht naar de identiteit en het karakter van de leefomgeving. Het evenwicht tussen natuur en cultuur waarbij we vanuit ons vak de esthetiek van groen centraal stellen.
Bewustzijn van beplanting is hierbij het belangrijkste instrument zodat je weet wat je ziet, hoort, proeft of voelt: om met anderen te kunnen ervaren en van te genieten.
Daarbij vergeten we niet de overige bouwstenen aangezien zij gezamenlijk leiden tot een duidelijke structuur van een tuin of buitenruimte.


tumblr_mvyx5ihkkG1st5lhmo1_1280.jpg

Welkom in de wereld

We introduceren u in de wereld van bloemen, planten, struiken en bomen, zodat u beter in staat bent verhoudingen en harmonie, kleuren en geuren, groei en bloei te beoordelen en intenser te genieten, alleen of samen met anderen.


Werkwijze

Persoonlijk

Onze benadering is vriendelijk en persoonlijk.
De kleine omvang van ons bureau zorgt voor een grote betrokkenheid van de medewerkers. Uw eigen inbreng krijgt bij Grasveld alle ruimte. In combinatie met onze expertise en creativiteit levert dat een juiste vertaling van het ‘programma van eisen’, binnen de gewenste identiteit. Uitgangspunt voor alle activiteiten is een juiste “Klik” tussen u en ons.


presentatie.jpg

Inclusief inrichting

Een Grasveld-ontwerp biedt binnen het ontwerp van de buitenruimte ook een gedetailleerd advies voor de verfijning van de inrichting. Dit heeft betrekking op harde materialen, meubelen, ornamenten en verlichting. 

 

All the way

Wij streven naar begeleiding van het gehele proces: van het ontwerp tot en met toezicht op de uitvoering en daarin onderscheiden we ons van veel andere bureaus. Dit impliceert optimale expertise voor de uitvoering, onderhouden beheer na realisatie van het project.
We werken binnen de kaders van uw wensen en financiële mogelijkheden.

 

+ Luisteren
Alles begint met een vrijblijvend oriëntatie gesprek waarbij de tuin- en landschapsarchitect uw wensen en eisen samen met u bespreekt. Hij zal op basis hiervan naderhand een vrijblijvende offerte uitbrengen.

+ Het idee
Zodra u aangeeft vertrouwen in ons te hebben, sturen wij een opdrachtbevestiging, gaan wij de ruimte inventariseren en opmeten. Met deze gegevens kunnen wij aan de slag met het maken van een ontwerp, waarbij alle mogelijkheden worden afgetast. Dit presenteren wij met een geaquarelleerde tekening, sfeerbeelden en een globale kostenraming van de uitvoeringskosten.

+ De uitwerking
Na goedkeuring van het ontwerp vindt de verdere uitwerking plaats in de vorm van een beplantingsplan en mogelijk technische tekeningen. Hierna zullen een aantal concurrerende offertes worden aangevraagd en vergeleken ter voorbereiding op de uitvoering.

+ De aanleg
Nadat de keuze voor een uitvoerder is gemaakt, zullen wij alle zaken met de uitvoerder regelen, inplannen en begeleiden, waardoor we tot een zorgeloze realisatie komen.

+ De oplevering
Samen met de uitvoerende partij en de opdrachtgever controleren wij de werkzaamheden en nemen de beplanting op (inboet opname) om het geheel definitief op te leveren. Hierbij volgt ook een definitief financieel overzicht.

+ De nazorg
Graag maken wij met u, na verloop van tijd, een rondgang door de tuin, waarbij we het beheer kunnen bespreken en het ontwerp kunnen evalueren.

Het is tijd om te genieten van de nieuwe werkelijkheid!


DSC_0037.JPG

Discipline

Disciplines als bouwstenen

Tuin- en Landschapsarchitectuur is onze basis. Tijdens het ontwerp- en uitvoerproces komen in meerdere of mindere mate de disciplines Botanische expertise, Milieu advisering , Duurzaam waterbeheer, Onderhoud, Directievoering, Beheersplanologie, Budget- en Kostenbewaking aan de orde. Tevens kunnen deze individuele disciplines separaat worden ingezet.

DSC_0117.JPG

Team

Maarten Grasveld
Tuin- en Landschapsarchitect
eigenaar

Mieneke ter Horst
Ontwerper
 

Floris van de Sande
Junior ontwerper

Stagiair


Goilberdingerstraat 14a
4101 BP CulemborgBedrijfs​gegevens

 

Bedrijfsnaam: MM Grasveld | Grasveld Tuin- en Landschapsarchitecten

KvK-nr: 11031989

Vestigingsnr.: 000010770585

Rekeninnr.: NL44RABO0312576331

BTW nr.: 114187952B01 

M.M. Grasveld  |  GRASVELD Tuin- en Landschapsarchitecten  |  Grasveld & Fleuren

Alle werkzaamheden geschieden overeenkomstig de regeling voor de verhouding tussen de opdrachtgever en de Tuin- en Landschapsarchitect,
waarbij de DNR2015 en onze Algemene en Privacy voorwaarden van toepassing is.