Woonlandschap de Leyhoeve

 

Woonlandschap de Leyhoeve is een appartementen complex ontworpen om samen oud in te worden. Alle gemakken zijn aanwezig in het complex, inclusief verzorging. Bij dit complex hoort daarom ook een tuin die door iedereen, jong en oud, gebruikt kan worden en waar men dagelijks van kan genieten.

 
 
 

Woonlandschap de Leyhoeve in Tilburg is een nieuw zorgconcept van Roozen van Hoppe (Haghorst) met een breed scala aan faciliteiten, van een oud bruincafé tot een moestuin om zelf uw groentes te verbouwen. Het gebouw doet denken aan een oud klooster en de omgeving moest daar natuurlijk op aansluiten. Het gebouw ligt aan de rivier de Leij in Tilburg en het leijpark; dit zorgt voor een geweldige omgeving om te ontspannen met familie en vrienden.

Een schanskorf gevuld met oude bakstenen geeft de impressie van de kloostermuren die het woonlandschap omsluiten. Binnen deze muren liggen de bloemen- en moestuinen, is een dierenweide en fruitgaard aanwezig. Het terrein is opgedeeld in kleinere ruimtes, ieder met hun eigen specialiteit en verbonden door een loper omgeven door bomen. Er zijn ruimtes voor ontspanning, spelen, sporten, samenzijn, tuinders en therapie; daarnaast bied de omgeving vele mogelijkheden en ligt het centrum van Tilburg en dierentuin in de buurt.

 
 
Leyhoeve+tilburg+tuinterras.jpg
de+beplanting+van+leyhoeve+door+GRASVELD+Tuin-+en+Landschapsarchitecten.jpg
Leyhoeve+-+beplanting+in+verhoogde+zitbakken.jpg
static1.squarespace.jpg
leyhoeve+-+wandelpad+onder+toekomstig+bladerdek.jpg
Leyhoeve+-+natuurlijke+oever+en+wadi's+ten+behoeve+van+waterberging.jpg
beplanting+door+GRASVELD+Tuin-+en+Landschapsarchitecten+te+leyhoeve.jpg
de+bewonersmoestuin+van+de+leyhoeve+GRASVELD+Tuin-+en+Landschapsarchitecten.jpg
Leyhoeve+-+entree.jpg