Wat wij van jou verwachten

+ Interesse in het vak

+ HBO/WO opleiding in de groene wereld

+ Affiniteit met beplanting

+ Ruimtelijk inzicht

+ Leergierig

Wat kun je van ons verwachten?

+ Toepassen van sortiment

Werken met de Intergrale beplantingsmethode

Betrokkenheid bij verschillende lopende projecten

Persoonlijk contact met collega's

 

Wat oud stagiaires over ons zeggen:

 

“Ik was een stagiair bij GRASVELD vanaf november 2014 tot en met april 2015. Ik ben via de NVTL terecht gekomen bij dit tuin- en landschapsarchitectenbureau. Mijn stage bij GRASVELD was leerzaam binnen in een heel leuk bedrijf.
Ik kwam als stagiair terecht in een klein krachtig team waarbij ik samen met het team GRASVELD mocht werken aan diverse projecten. Ik werd door Maarten Grasveld meegenomen in het ontwerpproces van GRASVELD. Hierdoor heb ik in mijn stageperiode verschillende buitenruimtes ontworpen, technische uitwerkingen, beplantingsplannen en kostenramingen gemaakt. Dit was heel leerzaam omdat ik dit voor verschillende projecten kon doen, waardoor ik ook op meerdere schaalniveaus aan het werk was.  
Maarten Grasveld nam mij ook vaak mee naar de aanleg van hun projecten en gesprekken met opdrachtgevers. Hierdoor kon ik zien hoe het in het werkveld aan toe gaat.
Tijdens het werken aan projecten leerde ik van het team hoe beplanting gebruikt kan worden in de openbare ruimte. Ik werd tijdens het maken van beplantingsplannen flink op proef gesteld en kreeg veel feedback om mezelf te verbeteren. Ik leerde ook nieuwe beplantingsmethodes aan, als de Integrale beplantingsmethode.

Een stage bij GRASVELD is aan te raden. Je wordt opgenomen als een teamlid en niet als een stagiair. Het team heeft vertrouwen in je en je krijgt steeds meer de ruimte om werkzaamheden zelfstandig te mogen uitvoeren. Verder staan de collega’s open voor jouw ideeën en ze helpen je met het behalen van jouw doelen tijdens de stage.

— Michelle
HAS Hogeschool

“Een stage bij GRASVELD tuin- en landschapsarchitecten heeft mijn interesse in het vak aangewakkerd. Het is daar waar ik het echte ambacht leerde kennen. De grote en brede plantenkennis van Mieneke ter Horst en Maarten Grasveld zijn bewonderenswaardig. Mijn passie en interesse voor beplanting zijn daardoor alleen nog maar groter geworden waardoor ik besloot mijzelf op dat gebied te (willen) specialiseren.

Naast de mogelijkheid om mijn kennis op het gebied van beplanting te vergroten biedt het bedrijf nog veel meer kansen. Als stagiaire werk je van kop tot staart mee aan projecten. Daarbij wordt een goede balans gezocht tussen persoonlijke initiatieven/ zelfstandigheid en voldoende begeleiding. Door van kop tot staart mee te werken ontwikkel je kennis en vaardigheden in een breed perspectief. Denk daarbij aan ontwerpen, denken vanuit groen en de technische uitwerking van een project tot de raming aan toe. Ook de ontwikkeling van programmavaardigheden als AutoCAD mag niet worden vergeten. 

Al met al heb ik de stage als zeer prettig ervaren en kan ik een stageperiode bij GRASVELD tuin- en landschapsarchitecten alleen maar aanraden.

— Luc
HAS Hogeschool

 

“Tijdens mijn afstudeerperiode als student ‘Urban Design’ aan het Koning Willem I College te
’s-Hertogenbosch heb ik enkele weken stage mogen lopen bij Grasveld Tuin- en Landschapsarchitecten. Tijdens deze afstudeerstage heb ik heel veel geleerd, Grasveld gaf mij niet alleen de kans veel theorie te leren, maar ik heb ook heel veel praktijkervaring opgedaan. Bijna wekelijks mocht ik als stagiair mee om te kijken bij afspraken en projecten. 

Zo kon ik niet alleen het voortraject van de projecten bekijken, maar ook de gehele vervolgprocedures, waardoor ik een veel bredere kijk op kon krijgen. Grasveld is dus een uitstekend leerbedrijf waar je als student een hele brede kijk op het werkveld kunt krijgen en met een leuk team aan de slag kunt gaan aan de projecten.”

— Anouar
Koning Willem I College

Erkend leerbedrijf

MBO, HBO en WO

 
 
 

GRASVELD Tuin- en Landschapsarchitecten heeft geen minimum opleidingseisen.

 

 

Stage kalender

Via de onderstaand kalender kun je zien wanneer er stage plaatsen beschikbaar zijn bij GRASVELD Tuin- en Landschapsarchitecten en wanneer deze al vergeven zijn.

Om onze stagiaires zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, hebben wij plek voor 1 persoon tegelijk.
Een korte overlap is natuurlijk mogelijk.

 
 

 

Heb je nog vragen?

Bel ons op:

Of mail ons via:

 

 
 

Via de bovenstaande link kun je jouw portfolio uploaden naar onze dropbox.
Vergeet niet om het formulier hiernaast in te vullen of ons een mail te sturen via:
info@grasveld.com