interesse

 

Afspraken zijn mogelijk op alle dagen van de week van 8:00 uur tot 21:00 uur

Een nieuwe tuin begint met een wens, en deze wens komt van de U, onze opdrachtgever. U hebt net een nieuwe woning, uw oude tuin bevalt niet meer, of u bent toe aan iets nieuws, iets anders. Een tuin die perfect bij u past.

Dit is het moment wanneer wij in beeld komen; Grasveld Tuin- en Landschapsarchitecten, een klein, deskundig bureau dat van uw droom een nieuwe werkelijkheid kan maken. Het enige wat u hoeft te doen is ons te bellen of e-mailen en en geheel vrijblijvend gesprek in te plannen.

 
 

gesprek

Wij luisteren naar u en stellen de juiste vragen. Wij gaan met u in gesprek en geven de juiste antwoorden.

Samen met u maken wij een ronde door uw tuin en gaan we in gesprek. We kijken naar uw huidige gebruik van de tuin met een doorkijk naar de toekomst. We luisteren naar uw wensen en verwachtingen waarna we met ideeën komen en aftasten wat de mogelijkheden zijn in zowel toekomstig gebruik als financiële speelruimte.

 

honorariumvoorstel

Met de informatie uit het gesprek volgt er een terugkoppeling naar het team binnen het bureau en zullen wij een vrijblijvende offerte, honorariumvoorstel, voor onze advieswerkzaamheden opstellen. In dit voorstel geven wij u een duidelijk beeld van wat u van ons kunt en mag verwachten.

Nadat u akkoord bent met ons voorstel, gaan wij over tot een nauwkeurige inventarisatie van de locatie en meter het terrein, indien nodig, in voor een goede ondergrond die als uitgangspunt dient voor het ontwerp. Dit is ook nog een moment om afspraken, wensen en eisen te sparren, zodat de uitgangspunten nogmaals op elkaar worden afgestemd. De toekomstige tuin zal zo tot in de kleinste details worden ontworpen. Onze uitdaging is dat U zich herkent in het programma van wensen en wij u laten verrassen met een nieuwe werkelijkheid.

 

ontwerp

Wij gaan vervolgens met deze tekening aan de slag en beginnen met een brainstorm sessie waarbij we de foto's van de locatie en het programma van wensen (PvE) van u als opdrachtgever doornemen. Uw wensen worden door middel van diverse schetsen vertaald naar een duidelijke tuinstructuur. De identiteit en het karakter van de tuin vinden hierdoor hun oorsprong bij u, de opdrachtgever en (toekomstig) gebruiker van de tuin. Het is voor ons belangrijk we een evenwicht tot stand brengen tussen natuur en cultuur, waarbij we vanuit ons vak de groene wereld centraal stellen.

Ondanks dat we in deze fase nog geen beplantingsplan maken, weten we al aardig met welke vegetatie we de structuur gaan vormgeven. Hierdoor blijft het groen een belangrijke ontwerp-tool aangezien de beplanting mede de vormen en massa's aangeven in een structuurschets.

De schetsen worden verder uitgewerkt met behulp van de computer, geprint en opgewerkt tot de ontwerptekening in aquarel. Als ondersteuning van de ontwerptekening verzamelen we referentiebeelden van materialen, sferen en beplanting en voegen dit samen met een globale kostenraming samen in het presentatieboek. Dit presentatieboek wordt vervolgens met u doorgenomen en kunt u daarna in alle rust bekijken.

De presentatie van het voorlopige ontwerp is het moment waarop wij als adviseur luisteren naar uw reactie en dit nemen wij mee wanneer het ontwerp verder uitgewerkt wordt. Na dit gesprek maken wij eventueel de nodige aanpassingen aan het ontwerp en bespreken met u de globale kostenraming, zodat u een duidelijk beeld heeft van uw tuin en met een gerust hart de goedkeuring kunt geven voor de volgende stap: het Beplantingsplan.

 

beplantingsplan

Wanneer u tevreden bent met het ontwerp, beginnen wij aan het beplantingsplan. Wij vertalen de sfeerbeelden, uw behoeften en de mogelijkheden van uw tuin naar een selectie planten die wij met de grootste zorg een plek geven. Zo komen alle planten tot hun recht en worden de zichtlijnen versterkt, de terrassen intiem, zorgen we voor privacy en het hele jaar door een aangenaam beeld.

Het beplantingsplan bestaat uit de soortenlijst, een beplantingstekening (waarop een schema is weergegeven van alle soorten) en de plantenlijst.

In vele gevallen gaan wij samen met u, onze opdrachtgever, bomen uitzoeken bij een boomkweker. Hierdoor krijgt u meer gevoel wat de waarde van een grote boom kan betekenen in uw nieuwe omgeving.

 

offertes

Om het proces naar uw droom tuin zo duidelijk en vloeiend mogelijk verzorgen wij voor u de aanvraag en verwerking van meerdere offertes bij verschillende hoveniers/aannemers. Wanneer de offertes binnen zijn, vergelijken wij deze en zetten ze netjes naast elkaar, zodat er een duidelijk beeld ontstaat. 

Deze vergelijking, samen met de offertes, zullen wij met u doornemen, waarbij wij ons advies zullen uitspreken; de uiteindelijke keuze is aan u.

 

aanleg begeleiding

Nadat de hovenier/aannemer is gekozen, kan de aanleg beginnen. Om dit in goede banen te leiden en mogelijke vragen van de hovenier, en u, te kunnen beantwoorden, zijn wij tijdens deze fase aanwezig. Hierbij letten we op de kwaliteit van het werk en het materiaal, de correctheid, de planning en de afwerking.

aanleg tuin GRASVELD Tuin- en Landschapsarchitecten
 

genieten van uw tuin

Genieten van uw tuin begint zodra de aanleg is gerealiseerd. Dit is voor ons nog niet het moment om afscheid te nemen. Samen met u evalueren wij een aantal maanden later de nieuwe inrichting en nemen wij de inboet op van de beplanting; dit is een controle van de beplanting naar soort echtheid en mogelijke uitval van beplanting waarvoor de aannemer een garantie heeft gegeven en uiteindelijk (kosteloos) vervangt. 

DSC_0069.JPG